Column 2

Hillegom

07-11-2002

Geachte trouwe lezers,

Zoals jullie allen weten heeft dit weekend ons niets anders dan goeds gebracht. Met langdurige en jolige bezoekjes aan de Bull’s Inn hebben wij allen wederom onze stempel gedrukt op het zogenaamde daverende uitgaansleven van Nieuw Vennep. Met enkele rap achterovergeslagen pilsjes werd het sfeertje er almaar beter op. Terwijl een enkeling zijn uiterste best deed om zich te vermaken op een bepaald feest, zocht het gros zijn vertier rond de pooltafels. Maar gedurende deze vermakelijke bezigheden spookte er toch een knagende gedachte door een ieders hoofd.

Hoezeer men het ook probeerde, toch dwaalden de gedachten telkens weer af naar vandaag. Op deze gedenkwaardige dag zullen onze Amsterdamse kornuiten trachten om wederom een internationale victorie te bemachtigen tegenover het welgerespecteerde Internazionale. Deze wedstrijd zal Ajax mogelijk een plaats in de 2e ronde van de Champions League verschaffen, mits er een overwinning behaald wordt vanavond in de Amsterdam Arena. Om kwart voor negen, vanavond, zal Urs Meier het eerste fluitsignaal over de tribunes laten klinken om de aanvang van deze topper aan te kondigen.

Doordat trainer/coach Ronald Koeman kampt met blessureleed zal Ajax met een enigszins aangepaste startopstelling de heilige grasmat betreden. Met het ontbreken van centraal verdediger Christian Chivu (schorsing) en het waarschijnlijke ontbreken van rechter vleugelverdediger Trabelsi (hamstringblessure) is het zaak voor de trainer om zijn verdediging toch nog enigszins op orde te stellen om de trefzekere spitsen van Internazionale in bedwang te houden. Daarentegen is ook Italiaans international Fabio Cannavaro niet van de partij in dit titanenduel. De verdediger kampt met een beenspierblessure. Het hart van de Italiaanse defensie zal in de Arena nu waarschijnlijk worden gevormd door Marco Materazzi en de Colombiaan Ivan Cordoba.
Desalniettemin zal Ajax een enorme kluif hebben aan de Milanese defensie. Maar laat het lot ons nu gunstig gezind zijn. Op het middenveld bevindt zich morgen een koningskoppel op het gebied van centraal en compact voetbal. De volledig herstelde Rafael van der Vaart zal samen met de ervaren Jari Litmanen trachten de wedstrijd te controleren op het middenveld. Met stralende solo’s van v/d Vaart en splijtende passes van Litmanen is de intentie van Ajax om zo snel mogelijk de bal het hagelwitte net van Inter te strelen.

Omdat de tijd mij tot mijn grootste spijt niet toelaat om de hele opstelling van Ajax door te nemen heb ik deze schematisch bewerkstelligd. Met consulterende hulp van dhr. Eeza heb ik mij georiënteerd op de meest waarschijnlijke opstelling. Deze zal hieronder volgen. Mocht u aan- of opmerkingen hebben, dan zie ik deze graag terug in het gueztbook. Ik wens u allen een plezante avond vanavond. Moge de goden de joden gunstig gezind zijn.

Hoogachtend,

Lay Z

 

Verwachte opstelling voor het ChampionsLeague-duel Ajax – Internazionale

Didulica

Pasanen — Bergdolmo — van Damme — de Jong

Pienaar — v/d Vaart — Maxwell — Witschge

Mido — Wamberto

Wisselspelers:

-v/d Meijde (voor Mido)
-Boukhari (voor Wamberto)
-Maxwell (voor Witschge)